Spróbuj dać jedno jajko mniej, a gęstość ciasta uregulować ilością płynu. Wodą gazowaną możesz spokojnie zastąpić 1/3 mleka. Niektórzy dają mleko z wodą pół na pół, przy czym na początku mleko i część wody, a resztę wody dopiero tuż przed smażeniem.
No i najważniejsze - po wymieszaniu odstaw ciasto na co najmniej 15 minut, daj mu odpocząć, wtedy nie powinny się łamać.
Powodzenia
Super. Bardzo Ci dziękuję za pomoc i rady. Wprowadzę te modyfikacje przy najbliższej okazji. Dam znać co z tego wyszło. Żebym tylko nie zapomniał o odstawieniu ciasta
Pękające naleśniki
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Pękające naleśniki
skuter5
Super. Bardzo Ci dziękuję za pomoc i rady. Wprowadzę te modyfikacje przy najbliższej okazji. Dam znać co z tego wyszło. Żebym tylko nie zapomniał o odstawieniu ciasta