Dziękuję Ci serdecznie za wypróbowanie bo trzeba było wielkiej odwagi żeby podejść do przepisu takiej ,, nogi" cukierniczej jak ja . Bardzo się cieszę że smakowały. U Ciebie wygladają fantastycznie ( moje nie zawsze ). I masz rację -lepiej robić z marmoladą albo bardzo gęstym i twardym dżemem , ja te które wstawiłam zrobiłam z takim jaki akurat był w domu i troche wyciekł.
I co ważne - jak sama zaznaczasz do ciasta nie dodaje się cukru więc można je ( rogaliki) robić z mięsem , kapustą itd.
Buniu, z ta odwagą nieco przesadziłaś Akurat na Twoich przepisach można polegać, więc poszłam na całość
Troszkę nie byłam pewna na jaką grubość wałkować ciasto, więc poeksperymentowałam, i udało się
Już planuję upiec rogaliki z poświąteczną nadwyżką masy makowej oraz z mięskiem z rosołu (oczywiście nie w jednym nadzieniu )
Te na słodko polukruję, będą pyszne
Hi Hi to o tym samym pomyślałyśmy. Też mam zamiar piec z nadwyżką masy makowej - tyle że ja zamroże mak i upiekę po Świętach - może na Nowy Rok , no i w karnawale z kapustą i grzybami do barszczyku.
Nie przyszło mi do głowy, żeby mrozić masę makową. Dzięki Buniu, za fajny pomysł. W taki razie ja też upiekę rogaliki w karnawale
Odpowiedz na/ edytuj Przepisy wypróbowane i polecane
Przepisy wypróbowane i polecane
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
edytaha
Nie przyszło mi do głowy, żeby mrozić masę makową. Dzięki Buniu, za fajny pomysł. W taki razie ja też upiekę rogaliki w karnawale