Przepisy wypróbowane i polecane

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

edytaha
  • edytaha

  • Posty: 1003
  • Przepisy: 992
  • Artykuły: 3
Babciagramolka napisał(a):

edytaha napisał(a):

Babciagramolka napisał(a):

Dziękuję Ci serdecznie za wypróbowanie bo trzeba było wielkiej odwagi żeby podejść do przepisu takiej ,, nogi" cukierniczej jak ja . Bardzo się cieszę że smakowały. U Ciebie wygladają fantastycznie ( moje nie zawsze ). I masz rację -lepiej robić z marmoladą albo bardzo gęstym i twardym dżemem , ja te które wstawiłam zrobiłam z takim jaki akurat był w domu i troche wyciekł.

I co ważne - jak sama zaznaczasz do ciasta nie dodaje się cukru więc można je ( rogaliki) robić z mięsem , kapustą itd.

Buniu, z ta odwagą nieco przesadziłaś Akurat na Twoich przepisach można polegać, więc poszłam na całość
Troszkę nie byłam pewna na jaką grubość wałkować ciasto, więc poeksperymentowałam, i udało się
Już planuję upiec rogaliki z poświąteczną nadwyżką masy makowej oraz z mięskiem z rosołu (oczywiście nie w jednym nadzieniu )
Te na słodko polukruję, będą pyszne


Hi Hi to o tym samym pomyślałyśmy. Też mam zamiar piec z nadwyżką masy makowej - tyle że ja zamroże mak i upiekę po Świętach - może na Nowy Rok , no i w karnawale z kapustą i grzybami do barszczyku.


Nie przyszło mi do głowy, żeby mrozić masę makową. Dzięki Buniu, za fajny pomysł. W taki razie ja też upiekę rogaliki w karnawale

Odpowiedz na/ edytuj Przepisy wypróbowane i polecane