1. jesli jezyk uzyty i sposob opisania jest autorski przepis staje sie autorski tak jak jest nim artykul. Ale przepis "mechaniczny" nim nie jest choc znam przepisy ktore nimi sa jak chocby przepisy w ksiazce Elizabeth Bard lunch w Paryzu.
2. Publikowanie pod nickiem - nie zgodze sie. Publikowanie przepisu nie ma nic wspolnego z jego autorstwem.
To wbrew pozorom jest dokladnie tak samo jak z twierdzeniami matematycznymi. Nikt nie placi tantiemow za twierdzenie Riemanna Couchego Pitagorasa czy Einstaina pomimo tego ze od ich teorii nie minelo 70 lat a publikowane sa wszedzie.
Odpowiedz na/ edytuj Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Pinky
1. jesli jezyk uzyty i sposob opisania jest autorski przepis staje sie autorski tak jak jest nim artykul. Ale przepis "mechaniczny" nim nie jest choc znam przepisy ktore nimi sa jak chocby przepisy w ksiazce Elizabeth Bard lunch w Paryzu.
2. Publikowanie pod nickiem - nie zgodze sie. Publikowanie przepisu nie ma nic wspolnego z jego autorstwem.
To wbrew pozorom jest dokladnie tak samo jak z twierdzeniami matematycznymi. Nikt nie placi tantiemow za twierdzenie Riemanna Couchego Pitagorasa czy Einstaina pomimo tego ze od ich teorii nie minelo 70 lat a publikowane sa wszedzie.