Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Babciagramolka
A ja mam opory blokowaniem . Widzicie - nie można z góry zakładać złej woli . Wiem , ze 99 % tych przepisów ,które nas denerwują jest wstawiona dla punktów . Ale 1 % nie . Nie mogę cenzurować przepisów i określać co jest dobre a co złe bo nie czuję się na siłach robić za ,, autorytet " - mnie może nie pasować - komuś tak . Po to żeby stwierdzić , że jest to kompletna pomyłka musiała bym zrobić potrawę wg takiego przepisu po to by móc się wypowiadać .
Przypominam Wam ostrą dyskusję jaka ostatnio się toczyła w komentarzach pod przepisem na tosty z puree ziemniaczanym . Idąc tym torem myślenia powinnam ten przepis zablokować - i co ? A no wygłupiła bym się - bo przekąska okazała się smakowita - mało tego sprawdziłam , że podobne danie doskonale się ma w kuchni angielskiej .

W dużej mierze mamy pretensję do tych przepisów nie tyle za merytoryczność co za hurtowe ich wstawianie , zaśmiecanie strony i sposób w jaki są spisane ( niechlujny , pospieszny , z błędami ) .

Ale tu też nie była bym radykalna - zwróćcie uwagę na to jak mało osób potrafi wyrażać swoje myśli na piśmie - muszą się tego nauczyć - może przy okazji pisania przepisów .

Problem by znikł gdyby nie opłacało się wstawiać masówki - gdyby za przepis bez zdjęć były 2 punkty to czy ktoś by się ,, narabiał " - może i tak .

Mam zamiar sprawdzić jak smakuje kompot z olejkiem rumowym - może się mylę i nie wyleję . Ale tylko w ten sposób mogę sprawdzić czy przepis jest dobry .

Nie zgadzam się ze zdaniem , że ktoś zrobi wg takiego przepisu i zmarnuje składniki - nie gotuje się na wiarę wg przepisu nie znanej osoby tylko dla tego że wrzuciła przepis do sieci - jeśli sie nie umie na oko ocenić czy warto coś takiego zrobić . Nie potrafię weryfikować przepisów na poziomie czytania nie gotuję wg nich .
Zasady muszą być jednakowe dla wszystkich - nie można zablokować przepisu na kompot z olejkiem a wstawić sałatki z surimi - bo smak tych potraw jest względny i przez każdego inaczej oceniany .Tu akurat wiem że surimi nie znoszę - smakują mi jak guma - a kompotu z olejkiem nie robiłam .Połowę moich przepisów pewnie niektórzy uznają za dziwolągowate - tylko do mnie się już przyzwyczajono i łosoś z malinami nie drażni .



zmieniono 1 raz (ostatnio 04 sty 2012 15:44 przez Babciagramolka)

Odpowiedz na/ edytuj Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu