Pogotowie Kulinarne

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Pogotowie Kulinarne

misia14
  • misia14

  • Posty: 414
  • Przepisy: 290
  • Artykuły: 17
ciasta drożdżowe mozna robic w bardzo prosty sposób bez uciążliwego wyrabiania,robienia zaczynu....
tłuszcz nalezy rozpuścic i do niego wlac zimne mleko, wbić jajka i wkruszyc drożdże wszystko wymieszać.....nalezy zwrócić uwagę aby mleko z tłuszczem i jajkami było letnie. W misce mamy wsypane produkty sypkie czyli mąka,cukier cukier waniliowy - do produktów sypkich wlewamy mieszankę płynną i łyzką wszystko łączymy.....ciasto odkładamy w ciepłe miejsce,gdy wyrośnie mieszany je znowu i odkładamy jeszcze raz do wyrośnięcia .....po drugim wyrośnięciu wykładamy i robimy nasze wypieki.....ciasto drożdżowe zawsze wkładam do zimnego pieca na ok 10-15 min 50 stopni dopiero potem zwiększam temperaturę do 180 stopni i następuje własciwe pieczenie....pomijam proces wyrastania na blasze( to następuje w piecu przy nagrzewaniu piekarnika....i ciasto drożdżowe zawsze się udaje....

Odpowiedz na/ edytuj Pogotowie Kulinarne