Oświadczam, że wszystkie PW od Kazika 45 będę upubliczniał mimo, że jest to nie zgodne z moim poczuciem etyki, ale cóż nieraz trzeba zrobić wyjątek.
Uśmiałem się jak już dawno nie mialem okazji...
"...nie zgodne z moim poczuciem etyki, ale cóż ..."
(przed "ale" nie stawiamy przecinka Panie (prawie) Psychologu).
Proponuję zacząć od Pańskiego "Łapa..." i potem następne nasze "teksty".
Aha, jeszcze te z poczty e-ilowej, do dziś mimo moich próśb, nie raczył Pan ich przesłać (na starą pocztę) bym się mogł z nimi zapoznać. Czyżby Pan się ich tak wstydził, czy nie sdążył Pan ich "przeredagować".
Na tym ja ze swej strony kończę, ja bez ambicji i honoru nie jestem godnym przeciwnikiem dla Pana, osobnika o wysokiej kulturze, ze wszech miar etycznego i mistrza savoir vivr'u.
Kaziku, odnośnie zasad interpunkcji, muszę się z Tobą nie zgodzić i wziąć pod obronę Bahusa.
Błędy interpunkcyjne mają swoje źródło w nieznajomości i nieprzestrzeganiu zasad składniowych, które są podstawą interpunkcji. Jeśli znasz struktury składniowe, na pewno dobrze zastosujesz znaki interpunkcyjne.
Zawsze oddzielamy przecinkiem wypowiedzenia współrzędne jeśli nie są połączone spójnikami, np.
Czytam, marzę.
Stawiamy przecinki przed takimi spójnikami a, ale, jednak, lecz, więc, toteż, dlatego, czyli i wszystkimi spójnikami wprowadzającymi zdania podrzędne, np.
To tylko taka drobna uwaga, a do Waszego sporu się nie mieszam, natomiast podzielam w pełni zdanie Zuzi. Czy inwektywami się nakarmimy?
Przepraszam i ...
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Przepraszam i ...
tosiek17
Kaziku, odnośnie zasad interpunkcji, muszę się z Tobą nie zgodzić i wziąć pod obronę Bahusa.
Błędy interpunkcyjne mają swoje źródło w nieznajomości i nieprzestrzeganiu zasad składniowych, które są podstawą interpunkcji. Jeśli znasz struktury składniowe, na pewno dobrze zastosujesz znaki interpunkcyjne.
Zawsze oddzielamy przecinkiem wypowiedzenia współrzędne jeśli nie są połączone spójnikami, np.
Czytam, marzę.
Stawiamy przecinki przed takimi spójnikami a, ale, jednak, lecz, więc, toteż, dlatego, czyli i wszystkimi spójnikami wprowadzającymi zdania podrzędne, np.
To tylko taka drobna uwaga, a do Waszego sporu się nie mieszam, natomiast podzielam w pełni zdanie Zuzi. Czy inwektywami się nakarmimy?