i jeszcze jeden czyreń ogniowy
Iwi, a Twoje grzybki to boczniaki ostrygowate, bardzo smaczne i na dodatek zdrowe grzyby. Uprawia się je na skalę przemysłową, ale można też zbierać w naturze. Nadają się do duszenia, smażenia (jak kotlety, w panierce), na flaczki, po zmieleniu na farsz do pierogów czy pasztet...co tylko sobie wymyślisz.
Dzisiaj widziałam ładną kolonię, ale na prywatnej posesji i wysoko na drzewie, nie było nawet jak fotki pstryknąć. Na zdjęciu wyżej boczniaki z ubiegłego roku.
Wątek grzybowy.
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Wątek grzybowy.
Pyza
Iwi, a Twoje grzybki to boczniaki ostrygowate, bardzo smaczne i na dodatek zdrowe grzyby. Uprawia się je na skalę przemysłową, ale można też zbierać w naturze. Nadają się do duszenia, smażenia (jak kotlety, w panierce), na flaczki, po zmieleniu na farsz do pierogów czy pasztet...co tylko sobie wymyślisz.
Dzisiaj widziałam ładną kolonię, ale na prywatnej posesji i wysoko na drzewie, nie było nawet jak fotki pstryknąć. Na zdjęciu wyżej boczniaki z ubiegłego roku.