Papryka z kapustą

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Papryka z kapustą

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Doro napisał(a):

Ja kupuje taka papryke w sklepie, sama jeszcze jej nie robilam, bo kupna jest naprawde pyszna. Znalazlam przepis, oto on:
15 nie za wysokich papryk
125g soli
150g cukru
3/4l. octu winnego(bialego)
1,20kg kapusty kiszonej
6 listkow laurowych
6 zabkow czosnku
ewentualnie peperoni

Gorna czesc papryki odciac. Zagotowac wode z sola.
Papryke wkladac do wody i gotowac 5 minut.
Wylozyc otworami na dol ,do obciekniecia.
2 litry wody zagotowac z cukrem i octem.
Jezeli kapusta jest za slona, wyplukac i dobrze odcisnac z soku.
Nadziewac papryke, uwazajac zeby nie popekala.
Papryke ukladac w sloiki dodajac liscie laurowe i czosnek (jak lubisz pikantnie
dodaj troche peperoni).
Zalac goraca zalewa, sloiki zakrecic.
Gotowac 30 minut przy 85 stopniach.


No tego octu to jednak stanowczo za dużo
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

Odpowiedz na/ edytuj Papryka z kapustą