Żeby placki ziemniaczane były chrupiące bardzo ważne jest dobre nagrzanie patelni, w przeciwnym razie napiją się tłuszczu i będą ciężkie. Warto odsączyć trochę wody z masy, żeby nie było potrzeby dodawać dużo mąki. Przepis poniżej jest ok Cokolwiek byś nie dodała jeszcze najważniejsza jest cebula
Skorzystam z Twojej rady z tym odsączaniem wody, bo szczerze mówiąc nigdy jej nie odlewałam. Za to dosypywałam sporo mąki pszennej. Teraz zrobię inaczej. Zobaczę co z tego wyniknie
Placki ziemniaczane
Obserwuj wątekOdp: Odp: Placki ziemniaczane
ciasteczka
Skorzystam z Twojej rady z tym odsączaniem wody, bo szczerze mówiąc nigdy jej nie odlewałam. Za to dosypywałam sporo mąki pszennej. Teraz zrobię inaczej. Zobaczę co z tego wyniknie