ymażyła mi się tarta czekoladowa z kremem z białej czekolady.
O ile tarta wyszła to krem...
Może dałaś złe proporcje ?
Najlepiej dać 500 ml śmietany i 300 g czekolady i nie ma prawa się nie udać. Ja taki krem robię z gorzka czekoladą.
Może pomoże żelatyna albo galaretka owocowa rozrobiona w małej ilości wody dodana lekko tężejąca i potem trzeba trochę schłodzić aby masa dała się nakładać szprycą. Ale galaretka troszkę może zmienić smak i kolor.
Zrobiłam 75 gram czekolady na 100 śmietanki, nie duże proporcje bo testowo...
Dziękuję ślicznie za tyle odpowiedzi
Nie pomyślałam o schłodzeniu i to pewnie jest problem.
Pomocy! Krem!
Obserwuj wątekOdp: Odp: Pomocy! Krem!
Noruas
Zrobiłam 75 gram czekolady na 100 śmietanki, nie duże proporcje bo testowo...
Dziękuję ślicznie za tyle odpowiedzi
Nie pomyślałam o schłodzeniu i to pewnie jest problem.