Pyry, pyrki, pyreczki...

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Pyry, pyrki, pyreczki...

evita0007
  • evita0007

  • Posty: 1332
  • Przepisy: 423
  • Artykuły: 0
Bahus napisał(a):

Aby skórka łatwo odchodziła dobrze jest pyreczki przełożyć do worka foliowego, spryskać wodą i szczelnie zawiązać worek. Na następny dzień przed obraniem wrzucić na 1/2 godziny do letniej wody. Wtedy łupinka będzie schodzić prawie sama. Nie można jednak ziemniaczków trzymać w takim worku dłużej, bo spleśnieją albo zgniją.


Ja po prostu moczę je w letniej wodzie 1 godzinke przed obieraniem i jak narazie mnie ten sposób nie zawiódł. Bo co innego jak sie ma ziemniaczki prosto z pola prawda ?

Odpowiedz na/ edytuj Pyry, pyrki, pyreczki...