Składniki
4 kg ogórków
3 szt. papryki żółtej
1 kg papryki czerwonej
1 kg cebuli
Zalewa:
4,5 szkl. wody
3 szkl. octu (octu można dodać mniej o szklankę - wtedy jest łagodniejsza, ocet może być winny)
4 szkl. cukru
garść gorczycy
ziele angielskie
Umyte ,małe, nie obrane ogórki pokroić na 4 części wzdłuż i na pół (można pokroić w plastry), paprykę w paski 0,5 cm, cebulę w krążki średniej grubości. Wszystkie składniki zalać 9-cioma szklankami wody z rozpuszczoną w niej jedną szklanką soli. Zostawić na 2-3 godziny. Potem wycisnąć lekko i zalać ciepłą (nie gorącą) zalewą. Powkładać do słoików. Pasteryzować 5 min. od zagotowania słoików
..............................................................................................................
Przepis znalazłam na necie,jest rewelacyjna Jak zrobię w tym roku to wkleję zdjęcie ;-D
Ta salatka jest napewno rewelacyjny ale nie dla mnie ja nie jadam papryki no chyba ze bardzo ale to bardzo drobno poszatkowana i upieczona w miesie...;-)))
Robimy przetwory...
Obserwuj wątekOdp: Odp: Robimy przetwory...
Marika_1961
Ta salatka jest napewno rewelacyjny ale nie dla mnie ja nie jadam papryki no chyba ze bardzo ale to bardzo drobno poszatkowana i upieczona w miesie...;-)))