Grosik, najlepiej kapusta pekińska (wielkość dowolna) poszatkowana lekko posolona wymieszana i ubita-odtawiona na bok, teraz dalej:
+ jedna duża czerwona cebula w bardzo cienkie piórka i odrobina cukru wymieszaj -odstaw
+ jedno jabłko winno kwaśne starte na grubo dodaj od razu do kapusty
+ marchew na średni wiór zetrzyj i dodaj do kapusty też od razu
+ 50 ml octu jabłkowego lub winnego(żaden spirytusowy!)
+ pieprz , sól i teraz dodaj cebulę
+ 50 ml oleju z pestek winogron lub słonecznikowego wymieszaj,ubij(!) przykryj szczelnie folią spożywczą, wstaw do zamrażalnika na 10 minut, wyjmij, wymieszaj i ... podawaj do rybki.
Możesz dodać pół łyżki(!) suszonej bazyli (najlepsza cytrynowa) oraz cztery potarcia skórki z cytryny +1/5 łyzeczki czosnku granulowanego
zmieniono 2 razy (ostatnio 20 lis 2009 01:06 przez Kazik45)
Sałatki
Obserwuj wątekOdp: Odp: Sałatki
+ jedna duża czerwona cebula w bardzo cienkie piórka i odrobina cukru wymieszaj -odstaw
+ jedno jabłko winno kwaśne starte na grubo dodaj od razu do kapusty
+ marchew na średni wiór zetrzyj i dodaj do kapusty też od razu
+ 50 ml octu jabłkowego lub winnego(żaden spirytusowy!)
+ pieprz , sól i teraz dodaj cebulę
+ 50 ml oleju z pestek winogron lub słonecznikowego wymieszaj,ubij(!) przykryj szczelnie folią spożywczą, wstaw do zamrażalnika na 10 minut, wyjmij, wymieszaj i ... podawaj do rybki.
Możesz dodać pół łyżki(!) suszonej bazyli (najlepsza cytrynowa) oraz cztery potarcia skórki z cytryny +1/5 łyzeczki czosnku granulowanego