robie stek najczescien z rostbefu .
Faktycznie dobrze jest, zeby mięso poleżano ze dwa dni w lodówce i skruszało. Mięso powinno osiągnąc temp. pokojową przed smażeniem. Więc należy je wyjąć z lodóki zgodiznę przed smażeniem. Inaczej będzie spalone na zewnątrz i surowe w środku.
na steki kroje najczęściej mięso o grubości około 4 cm.
Na patelni grilowej smaze bez tłuszczu. Mierzę temperatue mięsa w środku, aby wiedzieć jakie jest, I z mojej ściągi:
-krwisty - temp. w środku to okolo 45 stopni
-średnio wysmażony - okolo 55 65 stopni w środku\-
-mocno wysmażony - powyżej 75 stopni w środku
Stek
Obserwuj wątekOdp: Odp: Stek
Kocham_cukerky
Faktycznie dobrze jest, zeby mięso poleżano ze dwa dni w lodówce i skruszało. Mięso powinno osiągnąc temp. pokojową przed smażeniem. Więc należy je wyjąć z lodóki zgodiznę przed smażeniem. Inaczej będzie spalone na zewnątrz i surowe w środku.
na steki kroje najczęściej mięso o grubości około 4 cm.
Na patelni grilowej smaze bez tłuszczu. Mierzę temperatue mięsa w środku, aby wiedzieć jakie jest, I z mojej ściągi:
-krwisty - temp. w środku to okolo 45 stopni
-średnio wysmażony - okolo 55 65 stopni w środku\-
-mocno wysmażony - powyżej 75 stopni w środku