Ja robię masę cukrową tak
50 ml gorącej wody
1 łyżeczka żelatyny
to razem dobrze mieszam
potem dodaję 1 łyżeczkę Glukozy (która powoduje,że masa się nie kruszy)
razem wymieszam
w misce mam cukier puder około (200 gr) powolutku wlewam żelatynę wymieszaną z glukozą i łyżką mieszam potem dodaję cukru pudru do momętu aż będę mogła ugniatać dobrze wyrabiam podsypując cukrem
Torty artystyczne
Obserwuj wątekOdp: Odp: Torty artystyczne
Krystyna Konieczna
50 ml gorącej wody
1 łyżeczka żelatyny
to razem dobrze mieszam
potem dodaję 1 łyżeczkę Glukozy (która powoduje,że masa się nie kruszy)
razem wymieszam
w misce mam cukier puder około (200 gr) powolutku wlewam żelatynę wymieszaną z glukozą i łyżką mieszam potem dodaję cukru pudru do momętu aż będę mogła ugniatać dobrze wyrabiam podsypując cukrem