Mam tylko ogromną prośbę .zastanówmy się przez chwilę czy wszyscy od zawsze gotowaliśmy idealnie ? Jak wyglądały nasze początki w kuchni ? I czy to jest strona dla speców kulinarnych czy dla wszystkich ? Jeden zaczyna swoją przygodę w kuchni i przepis na zupkę na kostce bulionowej i mrożonce warzywnej która jest akurat na miarę jego możliwości .Drugi już ma wprawę i szuka pomysłu na kołduny w rosole .Jeden ma stypendium studenckie i w zasięgu jego możliwości jest kotlet z martadeli a drugi robi befsztyki z polędwicy z truflami. Które danie jest lepsze ? Który przepis bardziej przydatny ? To ocenia każdy z nas indywidualnie . Ja szukam pomysłów i nie potrzebuję proporcji w przepisie - moja wnuczka musi wiedzieć ile jajek dać do sałatki jak ma ją zrobić na 2 osoby. To bardzo subietywna ocena czy przepis jest dobry. Jest dobry dla tego kto odpowiada profilem umiejętności i możliwosci finansowych ( dostępności do produktów ) autorowi. Popatrzcie np na moje przepisy z kuchni japońskiej- przecież to czysta teoria bo połowy tych produktów w sklepie nie kupi. Podaje je jako ciekawostkę bo może ktoś kiedyś się z czymś takim zetknie.
Nie bądźmy za surowi w ocenie przepisów bo moze komuś akurat takie są potrzebne. Jak nam czyjś sposób gotowania nie odpowiada to nie gotujmy wg jego przepisów ale nie zakładajmy z góry , ze wszystkim to nie odpowiada bo gusta i smaki sa bardzo różne.
Mam dzisiaj dzień polemiki z Tobą! Nikt nie chce oceniać czy przepis jest dobry! Chcemy żeby przepisy były na PRZYZWOITYM POZIOMIE I KOMPLETNE!
Tu zgłaszamy problemy
Obserwuj wątekOdp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
Henia
Mam dzisiaj dzień polemiki z Tobą! Nikt nie chce oceniać czy przepis jest dobry! Chcemy żeby przepisy były na PRZYZWOITYM POZIOMIE I KOMPLETNE!