apropo konkursu kolejne dopasowanie sobie przepisu:
https://gotujmy.pl/kotlety-rybne-z-chinska-nuta,przepisy,85187.html
i
http://www.facebook.com/CoDzisNaObiad#!/photo.php?fbid=170760679640596&set=o.108116189213608&theater
i ani słowa a sosie słodko-kwaśnym
Nie zgadzam się z tym , że jest to dopasowywanie . Na Facebooku przepis nie jest wstawiany na żaden konkurs - jest w profilu Knorra - Co dzis na obiad .W przepisie jest zaznaczone że podawać z sosem .Grzecznośc wymaga by na stronie jednej firmy nie reklamować produktów innej firmy . Nawet jak użyjemy przypraw Prymat , Kamis czy innych to nie piszemy tego na stronie Knorra .Czasem też tak mam , że używam np bulionu Knorra a reszty przypraw Kotanyi . Jak wstawiam przepis na neutralne strony to w nawiasie podaję jakiej firmy przypraw użyłam bo wg mnie ma to znaczenie . Ale na stronie Knorra podaję już tylko bulion Knorra a przy reszcie piszę pieprz , papryka itp bez nazwy producenta. Na stronie Kotanyi wstawiam ten przepis podajac pieprz czy paprykę Kotanyi ale bulion już nie piszę jakiej marki bo to by było nie grzeczne w stosunku do własciciela strony .Nie chodzi o to przecież by nie korzystać ze swoich przepisów w różnych konkursach ( ten sam przepis w konkursie np na dania rybne , z sosem Łowicz , dania na piatek itp ) bo to nasz przepis ale o to by nie zmieniać składnika zależnie od konkursu naginając zasady .
Odpowiedz na/ edytuj Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Obserwuj wątekOdp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Babciagramolka
Nie zgadzam się z tym , że jest to dopasowywanie . Na Facebooku przepis nie jest wstawiany na żaden konkurs - jest w profilu Knorra - Co dzis na obiad .W przepisie jest zaznaczone że podawać z sosem .Grzecznośc wymaga by na stronie jednej firmy nie reklamować produktów innej firmy . Nawet jak użyjemy przypraw Prymat , Kamis czy innych to nie piszemy tego na stronie Knorra .Czasem też tak mam , że używam np bulionu Knorra a reszty przypraw Kotanyi . Jak wstawiam przepis na neutralne strony to w nawiasie podaję jakiej firmy przypraw użyłam bo wg mnie ma to znaczenie . Ale na stronie Knorra podaję już tylko bulion Knorra a przy reszcie piszę pieprz , papryka itp bez nazwy producenta. Na stronie Kotanyi wstawiam ten przepis podajac pieprz czy paprykę Kotanyi ale bulion już nie piszę jakiej marki bo to by było nie grzeczne w stosunku do własciciela strony .Nie chodzi o to przecież by nie korzystać ze swoich przepisów w różnych konkursach ( ten sam przepis w konkursie np na dania rybne , z sosem Łowicz , dania na piatek itp ) bo to nasz przepis ale o to by nie zmieniać składnika zależnie od konkursu naginając zasady .