dla mnie powinna powstać w internecie szkoła online gotowania i tworzenia swoich przepisów. wtedy nowe osoby, które nie mają zielonego pojęcia przy np. tworzeniu swoimi słowami przepisów by się tego nauczyły.
Pisanie przepisów to takie samo pisanie tekstu jak każde inne . Poprawnie stylistycznie , gramatycznie , zrozumiale dla czytajacego .Samodzielne ( nie kopiowanie cudzego tekstu )
Co do nauki gotowania - to tego uczymy się przez całe życie .Jest dziesiątki tysięcy potraw których jeszcze nie gotowałam ( a gotuję samodzielnie od prawie 40 lat ) .Jeszcze wielu rzeczy nie umiem zrobić bo ich po prostu nie znam .
Co do wymyslania swoich przepisów . Czego nie rozumiesz ? Zobacz - dziś robiłam na obiad potrawę wzorowaną na japońskim omlecie z nadzieniem mięsno-ryżowym Omurice . Kiedyś zobaczyłam na japońskiej stronie tą potrawę ( w wersji angielskiej na You-Tube ) . Spodobał mi się pomysł .Tyle że moja wersja zakłada użycie farszu z gulaszu i ryżu zawiniętego w omlet jajeczny , a japońska farsz z ryżu z kurczakiem zawinietego w omlet . Inne przyprawy inny sposób podania . Mam prawo uważać swoja potrawe za autorską . Sama ustaliłam ilość składników - wymyśliłam podanie , zrobiłam - opisałam jak to zrobić . To jest mój przepis . I tak sie powinno robić a nie przestawiać słowa w sudzym przepisie .
Odpowiedz na/ edytuj Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Obserwuj wątekOdp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Babciagramolka
Pisanie przepisów to takie samo pisanie tekstu jak każde inne . Poprawnie stylistycznie , gramatycznie , zrozumiale dla czytajacego .Samodzielne ( nie kopiowanie cudzego tekstu )
Co do nauki gotowania - to tego uczymy się przez całe życie .Jest dziesiątki tysięcy potraw których jeszcze nie gotowałam ( a gotuję samodzielnie od prawie 40 lat ) .Jeszcze wielu rzeczy nie umiem zrobić bo ich po prostu nie znam .
Co do wymyslania swoich przepisów . Czego nie rozumiesz ? Zobacz - dziś robiłam na obiad potrawę wzorowaną na japońskim omlecie z nadzieniem mięsno-ryżowym Omurice . Kiedyś zobaczyłam na japońskiej stronie tą potrawę ( w wersji angielskiej na You-Tube ) . Spodobał mi się pomysł .Tyle że moja wersja zakłada użycie farszu z gulaszu i ryżu zawiniętego w omlet jajeczny , a japońska farsz z ryżu z kurczakiem zawinietego w omlet . Inne przyprawy inny sposób podania . Mam prawo uważać swoja potrawe za autorską . Sama ustaliłam ilość składników - wymyśliłam podanie , zrobiłam - opisałam jak to zrobić . To jest mój przepis . I tak sie powinno robić a nie przestawiać słowa w sudzym przepisie .