Buniu a czy ziemniaki z wody czy tosty to nie masówka?Akurat tych tu tostów bym się tak nie czepiała ale są takie przepisy, które można by było sobie darować:-)
Co do obu przepisów nie -to nie masówka . Przepis na tosty ze szczypiorkiem ciekawy - zapiekanie dwa razy spowoduje , że szczypior nie będzie zupełnie klapniety a z sera zrobi się rumiana skorupka .
Ziemniaki z wody - bardzo interesujace . Mimo nazwy to ziemniaki gotowane z dodatkiem curry - a to zupełnie zmienia smak ziemniaków .Sama robię podobnie z curry lub kurkumą wiec wiem , że warto tej wersji spróbować . Na pewno sprawdzę jak na smak wpływa wyławianie łyżka cedzakową zamiast odcedzania . Czasem takie błachostki mają decydujące znaczenie .
Nie lekceważcie proszę prostych przepisów - czasem warto sie nad nimi pochylić . Przypominam niedawną dyskusję nad tostami z puree ziemniaczanym . Też początkowo były negatywnie ocenione i muszę się przyznać , że sama miałam wątpliwości - zrobiłam , spróbowałam i miło się rozczarowałam .
Dla mnie każdy przepis który wstawi ktoś kto sam przygotował potrawę , zrobił zdjęcie i pokazał nam jak to wyglada ( nie zależnie od jakosci zdjęcia ) wart jest uwagi .
Nigdy nie zapomnę jakim szokiem był dla mnie przepis Heni na krupnik ze szczawiem . Gdyby to wstawił ktos inny i nie było by zdjęcia to bym pewnie uznała za bajanie . A tak zupa weszła na stałe do mojego jadłospisu ( trochę zmieniłam na swój sposób ale inspiracją był tamten przepis ) .
Wierzę , ze jeśli ktoś wstawia przepis ze zdjęciem to jest to jadalne bo przecież nie marnował by produktów tylko po to żeby zarobić kilka punktów . A jak jadalne to warto przeczytać - może nie znam.
zmieniono 1 raz (ostatnio 11 lut 2012 22:02 przez Babciagramolka)
Odpowiedz na/ edytuj Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Obserwuj wątekOdp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Babciagramolka
Co do obu przepisów nie -to nie masówka . Przepis na tosty ze szczypiorkiem ciekawy - zapiekanie dwa razy spowoduje , że szczypior nie będzie zupełnie klapniety a z sera zrobi się rumiana skorupka .
Ziemniaki z wody - bardzo interesujace . Mimo nazwy to ziemniaki gotowane z dodatkiem curry - a to zupełnie zmienia smak ziemniaków .Sama robię podobnie z curry lub kurkumą wiec wiem , że warto tej wersji spróbować . Na pewno sprawdzę jak na smak wpływa wyławianie łyżka cedzakową zamiast odcedzania . Czasem takie błachostki mają decydujące znaczenie .
Nie lekceważcie proszę prostych przepisów - czasem warto sie nad nimi pochylić . Przypominam niedawną dyskusję nad tostami z puree ziemniaczanym . Też początkowo były negatywnie ocenione i muszę się przyznać , że sama miałam wątpliwości - zrobiłam , spróbowałam i miło się rozczarowałam .
Dla mnie każdy przepis który wstawi ktoś kto sam przygotował potrawę , zrobił zdjęcie i pokazał nam jak to wyglada ( nie zależnie od jakosci zdjęcia ) wart jest uwagi .
Nigdy nie zapomnę jakim szokiem był dla mnie przepis Heni na krupnik ze szczawiem . Gdyby to wstawił ktos inny i nie było by zdjęcia to bym pewnie uznała za bajanie . A tak zupa weszła na stałe do mojego jadłospisu ( trochę zmieniłam na swój sposób ale inspiracją był tamten przepis ) .
Wierzę , ze jeśli ktoś wstawia przepis ze zdjęciem to jest to jadalne bo przecież nie marnował by produktów tylko po to żeby zarobić kilka punktów . A jak jadalne to warto przeczytać - może nie znam.