Hey! Chciałabym dowiedzieć się czegoś na temat czarnego czosnku. Może ktoś z Was o nim słyszał i mógłby podzielić się swoją wiedzą? Do jakich potraw warto go użyć i czy rzeczywiście jest aż tak bardzo zdrowy? Z góry dzięki za wszystkie informacje!
Ostatnio miałam przyjemność próbować potrawy, w której znajdował się czarny czosnek. Jak dla mnie to naprawdę świetny zamiennik białego. Nie ma aż tak ostrego smaku, a aromat jest nieziemski. Z tego co zdążyłam się zorientować to posiada znacznie więcej prozdrowotnych właściwości, niż ten tradycyjny. Spokojnie można zaliczyć go do żywności funkcjonalnej.
Odpowiedz na/ edytuj Wasze ulubione przepisy i potrawy
Wasze ulubione przepisy i potrawy
Obserwuj wątekOdp: Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
Monika Nowak
Ostatnio miałam przyjemność próbować potrawy, w której znajdował się czarny czosnek. Jak dla mnie to naprawdę świetny zamiennik białego. Nie ma aż tak ostrego smaku, a aromat jest nieziemski. Z tego co zdążyłam się zorientować to posiada znacznie więcej prozdrowotnych właściwości, niż ten tradycyjny. Spokojnie można zaliczyć go do żywności funkcjonalnej.