Robiłam we środę pączki. Pięknie wyrosły, były lekkie i puszyste. Po usmażeniu i przerwaniu paczka ukazał się surowy środek choć pączek był rumiany z każdej strony. Miałam tak z prawie połową pączków Aż się popłakałam. Co zrobiłam źle? Jak poprawić to co sknociłam?
Podejrzewam, że olej do smażenia był zbyt mocno nagrzany. Pączki usmażyły się z zewnątrz, ale wewnątrz były surowe. Musisz kontrolować temperaturę. Możesz dodać np. surowe ziemniaki pokrojone grubiej niż na frytki.
Moja babcia jak smażyła pączki to dodawała do oleju ziemniaki Ja też tego próbowała, ale z marnym skutkiem Musiałam testować ustawienia pokrętła kuchenki i oznaczyłam miejsce idealne do smażenia Teraz rozgrzewam olej na tej wysokości i paczki smażą się idealnie
Zakalcowate pączki
Obserwuj wątekOdp: Odp: Zakalcowate pączki
biedroneczki
Moja babcia jak smażyła pączki to dodawała do oleju ziemniaki Ja też tego próbowała, ale z marnym skutkiem Musiałam testować ustawienia pokrętła kuchenki i oznaczyłam miejsce idealne do smażenia Teraz rozgrzewam olej na tej wysokości i paczki smażą się idealnie