Zamiennik soli

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Zamiennik soli

misia5
  • misia5

  • Posty: 2274
  • Przepisy: 701
  • Artykuły: 0
Bez soli nie wyobrażam sobie tylko gotowania makaronu, ryżu, kaszy pierogów, pyz, kopytek, klusek śląskich. Dodaję ją też do wypieków, (raz tylko do chleba nie dodałam i nie dało się go jeść ) Poza tym zniknęła z dań. Mój mąż dodawał ją w takich ilościach do jedzenia, że musiałam interweniować, bo nawet gdy przesalałam specjalnie dla niego ziemniaki (dzieciom gotowałam w innym garnku), to on i tak je na talerzu posypywał górą soli. Teraz do ich gotowania soli nie dodaję i o dziwo nikt tego nie zauważył, co uznaję za cud Od ponad trzech lat do gotowania ziemniaków nie dodałam nawet szczypty soli  

Odpowiedz na/ edytuj Zamiennik soli