zdobienie potraw

Obserwuj wątek

Odp: Odp: zdobienie potraw

zbysiowa
  • zbysiowa

  • Posty: 1275
  • Przepisy: 725
  • Artykuły: 8
kamila2478 napisał(a):

CEBULOWE POMYSŁY:
KWIAT
zewnętrzna warstwę cebuli nacinamy podobnie jak jak przy wykonaniu kwiatu z cebuli.Pozostałą część delikatnie wykrawamy.
odwracamy, a korzenie przykrywamy kawałkiem marchwi.
jesli chcemy aby kwiaty były różnokolorowe,możemy połączyć cebulę czerwona z białą...
MOTYL
cebulę przekrawamy na pół i z jednej połowy wycinamy skrzydła.Tułów robimy ze srodka cebuli,a oczy z kawałka marchwi.Na talerzu możemy motyle udekorować kwiatami.

masz talent! dziekuję za pomysły i proszę o wiecej

Odpowiedz na/ edytuj zdobienie potraw