Przyozdabiam potrawy, ale tylko jeśli robię jedzonko dla kogoś. Samej sobie mi się nie chce, bo nie boi mi to żadnej różnicy.
Do ozdabiania potraw zawsze się jednak przyda natka pietruszki, jakieś kolorowe warzywko pokrojone drobno i posypane na potrawę lub zielenina. Do zupek przydaje się też śmietana lub jogurt naturalny. Ładnie wygląda kleks lub zygzak zrobiony na wierzchu.
Wydaje mi się, że potrawa ładnie ozdobiona wydaje się smaczaniejsza, bo wtedy widac, że autor się starał
Bardzo mi się podoba ta środkowa dekoracja zupy,,,(pomidorowej?). Bardzo profesjonalna, w połączeniu z dekoracją stołu (tła) wręcz świetna. Ta dekoracja to Twoje autorstwo?
zmieniono 2 razy (ostatnio 05 kwi 2009 23:41 przez Bahus)
zdobienie potraw
Obserwuj wątekOdp: Odp: zdobienie potraw
Bahus
Bardzo mi się podoba ta środkowa dekoracja zupy,,,(pomidorowej?). Bardzo profesjonalna, w połączeniu z dekoracją stołu (tła) wręcz świetna. Ta dekoracja to Twoje autorstwo?