Ja podobnie jak bunia.. uzywam bardzo dużo ziółek i przypraw.. jedne czesciej inne mniej w zależności od potrzeb ..
a propo ziółek ... czy suszyl ktoś jałowiec? i jaki zrywać? bo widzę że u sąsiadki bardzo obrodzil w owoce i pomyslalam zeby troszke sobie zerwac.
jałowca jeszcze nie suszyłam ale wg mnie nalezy to robić najlepiej w półcieniu na powietrzu,gdy pogoda nie sprzyja to w suszarce lub piekarniku(drzwiczki uchylone) temperatura nie powinna przekraczać 40 stopni; owoce nalezy często przegarniać. Do suszenia zbieramy owoce dojrzałe ale zdrowe,gdzies czytałam,ze powinny po potrzasaniu gałazką spadać same...
Odpowiedz na/ edytuj Zioła i przyprawy - co i do czego dodajecie?
Zioła i przyprawy - co i do czego dodajecie?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Zioła i przyprawy - co i do czego dodajecie?
misia14
jałowca jeszcze nie suszyłam ale wg mnie nalezy to robić najlepiej w półcieniu na powietrzu,gdy pogoda nie sprzyja to w suszarce lub piekarniku(drzwiczki uchylone) temperatura nie powinna przekraczać 40 stopni; owoce nalezy często przegarniać. Do suszenia zbieramy owoce dojrzałe ale zdrowe,gdzies czytałam,ze powinny po potrzasaniu gałazką spadać same...