Omlet Pomocy!

Obserwuj wątek

Odp: Omlet Pomocy!

Manta napisał(a):

Witam dzisiaj zrobilem moj pierwszy omlet skladniki mialem takie 2 jajka troche soli z 5 lyzek maki wymieszalem dokladnie smazylem go na rozgrzanej patelni na masle. Ale wyszedl mi bardzo chudy dlaczego? probowalem nalac w miare szybko na patelnie poczekac chwile az koncowki sie zetna i lac powolutku na gorze zeby byl gruby ale to nic nie dalo bo rozlewal mi sie jak oni robia je w barach czy cos?

ps: Czy mozna dodac np. tunczyka lub szynke do masy jajecznej jeszce gdy niejest na patelni? czy jak oni to robia prosze o pomoc!

Jezeli chodzi Ci o prwdziwy omlet ,omlet a nie nalesniki czy racuch,to robi sie tylko z jajek!
Rozbeltane wlewasz na patelnie i troszeczke czekasz ( na maselku ,pycha) nastepnie bierzesz szpatulke,abu nie porysowac patelni i lekko zamieszasz , i ponownie lekko zamieszasz aby zrobil sie taki rozlany ale nabral objetosci.Nastepnie kladziesz co masz tam polozyc i potrzasajac patelnia,kucharze uderzaja nadgarstkiem w raczke ,lub Szpatulka! nakladasz jeden koniec na drugi trzymajac patelnie ponad gazem aby sie nasz omlet nie zassmazyl na skwarek .Jezeli masz jeszcze sile potrzasasz tak aby sie troche poturlal ,zrobi sie takie oczko
Przyklad sciagniety na poczekaniu z internetu takie oczko
obrazek


zmieniono 1 raz (ostatnio 02 paź 2009 14:15 przez tokijka)

Odpowiedz na/ edytuj Omlet Pomocy!