Zrobiłam pączki. Niestety połowa się przypaliła. Najśmieszniejsze jest to, że za każdym razem przypalały się 2 z 4 rzuconych na olej. Ot taki cud kulinarny. Co robicie, żeby pączki ładnie się usmażyły i nie spaliły?
Myślę, że to wina zbyt gorącego tłuszczu. Pierwsze dwa, które wrzucałaś trafiały na mega gorący tłuszcz a dwa kolejne już do chłodniejszego, bo poprzednie obniżyły jego temperaturę. Możesz dodawać kawałki ziemniaków do tłuszczu. One obniżą jego temperaturę i pączki nie będą się przypalały.
Pączki
Obserwuj wątekOdp: Pączki
misia5
Myślę, że to wina zbyt gorącego tłuszczu. Pierwsze dwa, które wrzucałaś trafiały na mega gorący tłuszcz a dwa kolejne już do chłodniejszego, bo poprzednie obniżyły jego temperaturę. Możesz dodawać kawałki ziemniaków do tłuszczu. One obniżą jego temperaturę i pączki nie będą się przypalały.