Ja kupuje taka papryke w sklepie, sama jeszcze jej nie robilam, bo kupna jest naprawde pyszna. Znalazlam przepis, oto on:
15 nie za wysokich papryk
125g soli
150g cukru
3/4l. octu winnego(bialego)
1,20kg kapusty kiszonej
6 listkow laurowych
6 zabkow czosnku
ewentualnie peperoni
Gorna czesc papryki odciac. Zagotowac wode z sola.
Papryke wkladac do wody i gotowac 5 minut.
Wylozyc otworami na dol ,do obciekniecia.
2 litry wody zagotowac z cukrem i octem.
Jezeli kapusta jest za slona, wyplukac i dobrze odcisnac z soku.
Nadziewac papryke, uwazajac zeby nie popekala.
Papryke ukladac w sloiki dodajac liscie laurowe i czosnek (jak lubisz pikantnie
dodaj troche peperoni).
Zalac goraca zalewa, sloiki zakrecic.
Gotowac 30 minut przy 85 stopniach.
Papryka z kapustą
Obserwuj wątekOdp: Papryka z kapustą
Doro
15 nie za wysokich papryk
125g soli
150g cukru
3/4l. octu winnego(bialego)
1,20kg kapusty kiszonej
6 listkow laurowych
6 zabkow czosnku
ewentualnie peperoni
Gorna czesc papryki odciac. Zagotowac wode z sola.
Papryke wkladac do wody i gotowac 5 minut.
Wylozyc otworami na dol ,do obciekniecia.
2 litry wody zagotowac z cukrem i octem.
Jezeli kapusta jest za slona, wyplukac i dobrze odcisnac z soku.
Nadziewac papryke, uwazajac zeby nie popekala.
Papryke ukladac w sloiki dodajac liscie laurowe i czosnek (jak lubisz pikantnie
dodaj troche peperoni).
Zalac goraca zalewa, sloiki zakrecic.
Gotowac 30 minut przy 85 stopniach.