Pomocy

Obserwuj wątek

Odp: Pomocy

misia5
  • misia5

  • Posty: 2274
  • Przepisy: 701
  • Artykuły: 0
Krysia1212 napisał(a):

Witam serdecznie BARDZO PROSZĘ WAS O POMOC MAM TEST ZA 2-TYGODNIE NA "SZEFA KUCHNI" I POTRZEBUJE OPRACOWAC PYTANIA SZUKAM W GOOGLACH I NIC NIE MAM POJECIA GDZIE TO MOGE ZNALESC POMOZECIE MI BARDZOOO PROSZE WAS .

1.WYJAŚNIJ POJĘCIA STOSOWANE W TECHNOLOGI GASTRONOMICZNEJ.

SUROWIEC-

PÓŁPRODUKT-

POTRAWA-

PRODUKT-

2.PODAJ PRZKLADY DODATKOW STOSOWANYCH DO ZUP ZAGESZCZANYCH.

3.WYMIEN SKLADNIKI MIESNEJ MASY MIELONEJ I OMOW ICH ROLE.

4.CO TO JEST PROCES PRODUKCYJNY WYMIEN JEGO ETAPY.

5.PODAJ PRZYKLADY DODATKOW STOSOWANYCH DO ZUP CZYSTYCH. 6.WYMIEN POTRAWY Z MIESNEJ MASY MIELONEJ.

7CO TO JEST PROCES TECHNOLOGICZNY WYMIEN JEGO ETAPY.

8.OMOW WYKORZYSTANIE OWOCOW W SPORZADZANIU POTRAW .

9. W JAKIM CELU PRZEPROWADZA SIE OBROBKE WSTEPNA SUROWCOW.
10.PODAJ PRZYKLADY ZASTOSOWANIA MLEK SLODKIEGO W PRODUKCJI POTRAW.

11.WYMIEN CZYNIKI KLARUJACE galarete





Litości. Bez Google powinnaś znać odpowiedzi na te pytania. Nawet moja pociecha potrafi odpowiedzieć na kilka pytań podanych tu przez Ciebie, a ma 5 lat Aż miło się słuchało jej wykładu na temat obróbki wstępnej surowców. A do czego można użyć mleko myślę, że wie nawet dziecko co ma 3 latka

Odpowiedz na/ edytuj Pomocy