Witam, wymażyła mi się tarta czekoladowa z kremem z białej czekolady.
O ile tarta wyszła to krem...
Zrobiłam go zgodnie z intrukcją, ubiłam śmietankę kremówką, dodałam wystudzoną białą czekoladę... i nic... dobre.... ale konsystencji płynnej, nie da się nałożyć do rękawa i robić ładnego wzorka.
Dlatego prosze o pomoc. Czy da się coś z moim potworkiem zrobić? Jeżeli zrobiłam karygodny błąd to opiszcie mi dokładnie jak to poprawić, bo zupełnie sie nie orientuję
Może dałaś złe proporcje ?
Najlepiej dać 500 ml śmietany i 300 g czekolady i nie ma prawa się nie udać. Ja taki krem robię z gorzka czekoladą.
Może pomoże żelatyna albo galaretka owocowa rozrobiona w małej ilości wody dodana lekko tężejąca i potem trzeba trochę schłodzić aby masa dała się nakładać szprycą. Ale galaretka troszkę może zmienić smak i kolor.
Pomocy! Krem!
Obserwuj wątekOdp: Pomocy! Krem!
zewa
Może dałaś złe proporcje ?
Najlepiej dać 500 ml śmietany i 300 g czekolady i nie ma prawa się nie udać. Ja taki krem robię z gorzka czekoladą.
Może pomoże żelatyna albo galaretka owocowa rozrobiona w małej ilości wody dodana lekko tężejąca i potem trzeba trochę schłodzić aby masa dała się nakładać szprycą. Ale galaretka troszkę może zmienić smak i kolor.