nie znam przepisu na potrawę z Końskich zwaną tam kuglem .
pamiętam że były to tarte ziemniaki doprawione przyprawami ,mięso wołowe pokrojone w kostkę ,boczek i pieczone w piecu chlebowym lecz jak długo ? czy mięso trzeba najpierw podsmażyć ? Jeżeli ktoś wie proszę o pomoc.
Ja robię dwa rodzaje babki ziemniaczanej ( kugelis) - jedną z boczkiem - drugą bez mięsa . A przepisów na Babkę ziemniaczana znajdziesz na stronie tyle, ze głowa boli. Wrzuć w wyszukiwarkę hasło Babka ziemniaczana - wyskoczy Ci 48 stron po 10 przepisów na każdej. Na pewno znajdziesz wśród nich taki który będzie Ci odpowiadał
potrawa którą jadłem raz
Obserwuj wątekOdp: potrawa którą jadłem raz
Babciagramolka
Ja robię dwa rodzaje babki ziemniaczanej ( kugelis) - jedną z boczkiem - drugą bez mięsa . A przepisów na Babkę ziemniaczana znajdziesz na stronie tyle, ze głowa boli. Wrzuć w wyszukiwarkę hasło Babka ziemniaczana - wyskoczy Ci 48 stron po 10 przepisów na każdej. Na pewno znajdziesz wśród nich taki który będzie Ci odpowiadał