50 dag. mrożonego szpinaku,
5 dag. masła,
40 dag. ryżu,
1 duża cebula,
750 ml. bulionu warzywnego,
8 dag. parmezanu (może być inny),
50 ml. śmietany,
oliwa,
czosnek,
oregano,
sok z cytryny,
sól,
pieprz.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Szpinak gotować 5 min., odcedzić. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i masło, włożyć posiekaną cebulę i smażyć 4 minuty. Dodać ryż, smażyć 5 minut. Wlać połowę bulionu i gotować, aż ryż go wchłonie. Dodać szpinak, śmietanę, łyżeczkę oregano i resztę bulionu. Gotować do miękkości. Przed podaniem dodać ser i sok z cytryny.
Przepis na kolacje!
Obserwuj wątekOdp: Przepis na kolacje!
slawko
SKŁADNIKI:
50 dag. mrożonego szpinaku,
5 dag. masła,
40 dag. ryżu,
1 duża cebula,
750 ml. bulionu warzywnego,
8 dag. parmezanu (może być inny),
50 ml. śmietany,
oliwa,
czosnek,
oregano,
sok z cytryny,
sól,
pieprz.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Szpinak gotować 5 min., odcedzić. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i masło, włożyć posiekaną cebulę i smażyć 4 minuty. Dodać ryż, smażyć 5 minut. Wlać połowę bulionu i gotować, aż ryż go wchłonie. Dodać szpinak, śmietanę, łyżeczkę oregano i resztę bulionu. Gotować do miękkości. Przed podaniem dodać ser i sok z cytryny.