Zrobiłem babkę według tego przepisu https://gotujmy.pl/babka-trojkolorowa-3,przepisy,186103.html ale zamiast kisielu cytrynowego użyłem limonkowy i zamiast w jednej formie na babkę upiekłem w dwóch keksówkach - reszta tak jak w przepisie.
Po pierwsze - przepis nie odzwierciedla tego co widać na zdjęciu, aby ciasto tak właśnie wyszło robi się je inną techniką - wylewa pierwszy kolor, piecze kilka minut i na wpół upieczone ciasto wylewa drugi kolor, piecze się do ścięcia ciasta, wylewa trzeci kolor i piecze do całkowitego upieczenia - ale tego w przepisie nie ma i zrobione według tego co napisane tak wychodzi.
Druga rzecz to dodanie kisielu - powoduje to, że babka jest zjadliwa ale kwaśna, coś czego po babce człowiek się nie spodziewa, można uzyskać kolory w inny sposób - kisiel to nie to.
Jeśli ktoś by mnie zapytał, czy polecam ten przepis to odpowiedź byłaby - nie.
Odpowiedz na/ edytuj Przepisy wypróbowane i polecane
Przepisy wypróbowane i polecane
Obserwuj wątekOdp: Przepisy wypróbowane i polecane
Polpal
Zrobiłem babkę według tego przepisu https://gotujmy.pl/babka-trojkolorowa-3,przepisy,186103.html ale zamiast kisielu cytrynowego użyłem limonkowy i zamiast w jednej formie na babkę upiekłem w dwóch keksówkach - reszta tak jak w przepisie.
Po pierwsze - przepis nie odzwierciedla tego co widać na zdjęciu, aby ciasto tak właśnie wyszło robi się je inną techniką - wylewa pierwszy kolor, piecze kilka minut i na wpół upieczone ciasto wylewa drugi kolor, piecze się do ścięcia ciasta, wylewa trzeci kolor i piecze do całkowitego upieczenia - ale tego w przepisie nie ma i zrobione według tego co napisane tak wychodzi.
Druga rzecz to dodanie kisielu - powoduje to, że babka jest zjadliwa ale kwaśna, coś czego po babce człowiek się nie spodziewa, można uzyskać kolory w inny sposób - kisiel to nie to.
Jeśli ktoś by mnie zapytał, czy polecam ten przepis to odpowiedź byłaby - nie.