Przepis wypróbowany i zdecydowanie polecany to risotto.
Kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy, do tego dodajemy ryż arborio (w zależności ile mamy dziubków do nakarmienia ) jakieś 30 sekund mieszamy, do ryżu wlewamy ok 50 -70 ml wina białego. Czekamy aż ryż wchłonie wino. Następnie dolewamy po chochli wcześniej przygotowanego bulionu warzywnego. Chochla, ryż wchłonie, itd. aż do momentu aż ryż będzie miękki ale nie rozgotowany. Całość powinna podwoić swoją objętość. Na koniec trzemy parmezan i mieszamy aż się rozpuści. Gotowe
Odpowiedz na/ edytuj Przepisy wypróbowane i polecane
Przepisy wypróbowane i polecane
Obserwuj wątekOdp: Przepisy wypróbowane i polecane
Myszkaaa
Kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy, do tego dodajemy ryż arborio (w zależności ile mamy dziubków do nakarmienia ) jakieś 30 sekund mieszamy, do ryżu wlewamy ok 50 -70 ml wina białego. Czekamy aż ryż wchłonie wino. Następnie dolewamy po chochli wcześniej przygotowanego bulionu warzywnego. Chochla, ryż wchłonie, itd. aż do momentu aż ryż będzie miękki ale nie rozgotowany. Całość powinna podwoić swoją objętość. Na koniec trzemy parmezan i mieszamy aż się rozpuści. Gotowe