Sezon przetworów w pełni. Napiszcie co przetwarzacie i jak. Mnie bardzo interesują ogórki. W sobotę dostanę ich aż 30 kg. Co ja z tego zrobię?...Im więcej przepisów czytam tym mam większy problem...
masz problem, który wybrać przepis.....więc jeżeli chodzi o konserwowe ogórki gdy zalewa jest smaczna nie ma siły aby przetwory były niedobre(no chyba,ze zbyt długo pasteryzujesz),a jezeli chodzi o wszelkiego rodzaju sałatki wybieram te przepisy do których wcale nie dodaje się wody,przeciez warzywa mają swój sok,następnie czy jest na bazie octu czy kwasku cytrynowego....ta z kwaskiem będzie zdrowsza..
udanych wyborów i smacznych przetworów życzę
Robimy przetwory...
Obserwuj wątekOdp: Robimy przetwory...
misia14
masz problem, który wybrać przepis.....więc jeżeli chodzi o konserwowe ogórki gdy zalewa jest smaczna nie ma siły aby przetwory były niedobre(no chyba,ze zbyt długo pasteryzujesz),a jezeli chodzi o wszelkiego rodzaju sałatki wybieram te przepisy do których wcale nie dodaje się wody,przeciez warzywa mają swój sok,następnie czy jest na bazie octu czy kwasku cytrynowego....ta z kwaskiem będzie zdrowsza..
udanych wyborów i smacznych przetworów życzę