sposób na rybkę

Obserwuj wątek

Odp: sposób na rybkę

Mysiunia
  • Mysiunia

  • Posty: 160
  • Przepisy: 1806
  • Artykuły: 11
Również nie polecam mrożonych filetów czy kostek, bo więcej w nich wody niż samej ryby, a i problem później z ich usmażeniem. Ja osobiście soku z cytryny do marynowania ryby używam bardzo rzadko (aczkolwiek wczoraj nieco dodałam ) Mimo wszystko nie jestem zwolennikiem i nie przepadam za tym dlatego obecnie dodaję go bardzo rzadko w bardzo małych ilościach i jest dobrze Pamiętam jednak, że dawno temu miałam właśnie mrożony filet z dorsza, dałam sporo soku z cytryny (piekłam filet w foli aluminiowej z dodatkiem dobrego masła, siekanego koperku, przypraw i wspomnianej wcześniej cytryny). I tym własnie razem przedobrzyłam, być może dlatego że ryba piekła się w tym sosie własnym lub cytryny było po prostu za dużo (dałam sok z pół cytryny + 2 plastry do środka) i osobiście ten cytrynowy posmak mi później nie odpowiadał.

Wczoraj piekłam rybę w całości, skropiłam ją cytryną delikatnie przed włożeniem do piekarnika - rybka była super, bez kwaśnego posmaku

Odpowiedz na/ edytuj sposób na rybkę