Hmm, zadajesz trudne pytania
Ja to rozumiem tak: każda strucla makowa jest makowcem, ale nie każdy makowiec jest struclą makową. Klasyczna strucla makowa jest pieczona z ciasta drożdżowego, które sobie trzykrotnie wyrasta, rozwałkowanego i zwiniętego z nadzieniem w rulon.
Ten makowiec
https://gotujmy.pl/makowiec-krucho-drozdzowy,przepisy,175728.html
jest upieczony z ciasta krucho-drożdżowego, chłodzonego w lodówce. Może dlatego autor przepisu tak go właśnie nazwał.
Ja nie jestem kulinarną fundamentalistką i spokojnie mogłabym go nazwać roladą makową krucho-drożdżową
Ale ponieważ nie jestem cukiernikiem tylko ekonomistką, więc nie upieram się przy swojej opinii
Strucla - makowiec i masło
Obserwuj wątekOdp: Strucla - makowiec i masło
edytaha
Ja to rozumiem tak: każda strucla makowa jest makowcem, ale nie każdy makowiec jest struclą makową. Klasyczna strucla makowa jest pieczona z ciasta drożdżowego, które sobie trzykrotnie wyrasta, rozwałkowanego i zwiniętego z nadzieniem w rulon.
Ten makowiec
https://gotujmy.pl/makowiec-krucho-drozdzowy,przepisy,175728.html
jest upieczony z ciasta krucho-drożdżowego, chłodzonego w lodówce. Może dlatego autor przepisu tak go właśnie nazwał.
Ja nie jestem kulinarną fundamentalistką i spokojnie mogłabym go nazwać roladą makową krucho-drożdżową
Ale ponieważ nie jestem cukiernikiem tylko ekonomistką, więc nie upieram się przy swojej opinii