Strucla - makowiec i masło

Obserwuj wątek

Odp: Strucla - makowiec i masło

Babciagramolka
edytaha ma rację - strucla zawsze zawijana ( nie koniecznie musi być z makiem ) . Makowiec może być struclą makową , plackiem makowym , makowcem bez ciasta , makowcem na różnym cieście .

Co do masła to pamiętam że było po 25 dag kostka . Niebieskie ( nadruk ) było tańsze i o mniejszej zawartosci tłuszczu , czerwone - droższe o większej zawartości tłuszczu . Było jeszcze ,,Delikatesowe" najdroższe i najlepsze ale nie pamiętam wyglądu opakowania . No i szczyt mego pożądania eksportowe masło norweskie solone w blokach na wagę - uwielbiałam je ( to był chyba Lurpak - u nas jest teraz w sprzedaży nie solone w Anglii jest te lekko słone- pyszne )

zmieniono 1 raz (ostatnio 26 gru 2012 19:36 przez Babciagramolka)

Odpowiedz na/ edytuj Strucla - makowiec i masło