Święta bez ryby.

Obserwuj wątek

Odp: Święta bez ryby.

Babciagramolka
Muzykus napisał(a):

Kochani - dawno się nie wypowiadałem na tych stronach, ale wierzcie mi korzystałem z wielu przepisów. Teraz popadłem w kałabanię, jak mawiają na mojej Lubelszczyźnie. W czym sprawa? Już referuję i proszę o pomoc. Moja kochana synowa, nie toleruje ryb. Zbliżają się jednak święta Bożego Narodzenia i mam z tym niejaki problem. Nie chcę bowiem by czuła się w te święta niepotrzebna albo pomijana. Poradźcie proszę co można podać na Wigilię zamiast ryb? Może ktoś z Was spotkał się już z takim problemem?
Czekam na jakiekolwiek informacje i pomoc w tej ważnej dla mnie sprawie.
Pozdrawiam Muzykus.

Witam !
Spróbuj podejść do problemu tak jak byś miał na Wigilii wegetarianina . Można zrobić rybę po grecku bez ryby ( tzn tofu w warzywach zamiast ryby ) , zamiast ryby w galarecie - warzywa w galarecie . A reszta bez problemu - barszcz z uszkami albo grzybowa , kapusta z grzybami , pierogi z kapusta, krokiety itd .
To zależy co robicie na Wigilię . Na ciepło zje zupę z Wami , ryby na ciepło nie musi mieć - starczy kapusta z grzybami , pierogi, krokiety . A na zimno Wy ryby , a Ona tofu w warzywach i warzywa w galarecie .
Zresztą najprościej Ją zapytać co jada na Wigilię i po problemie.

Odpowiedz na/ edytuj Święta bez ryby.