ostatnio spróbowałam torebek do gotowania na parze w mikrofalówce i szparagi wychodzą mi pyszne jak nigdy:-) Robię zapiekane, z bułką tartą czy z koprem i młodymi ziemniakami, zawsze pyszne :-)
Dowiedziałam się, że przy kupnie należy sprawdzić, czy przy pocieraniu trzeszczą i nie mogą być zielone. Nauczyłam się też je tak obierać, żeby pozbyć się łykowatych włókien.Pamiętam, kiedy przyrządziłam je pierwszy raz - nie dodałam cukru, w dodatku były chyba nie bardzo świeże czyli gorzkie i ich nie obrałam, okropieństwo:-)
Szparagowo mi...
Obserwuj wątekOdp: Szparagowo mi...
darmiona
Dowiedziałam się, że przy kupnie należy sprawdzić, czy przy pocieraniu trzeszczą i nie mogą być zielone. Nauczyłam się też je tak obierać, żeby pozbyć się łykowatych włókien.Pamiętam, kiedy przyrządziłam je pierwszy raz - nie dodałam cukru, w dodatku były chyba nie bardzo świeże czyli gorzkie i ich nie obrałam, okropieństwo:-)