Szybkowar

Obserwuj wątek

Odp: Szybkowar

pacpaw
  • pacpaw

  • Posty: 190
  • Przepisy: 1427
  • Artykuły: 0
Tak naprawdę musisz poznać swój szybkowar i metodą prób i błędów wypracować optymalne czasy gotowania. Ja np. gotuję golonkę 15 minut, zupę grochową z połówek grochu na krem (groch całkowicie rozgotowany) - 15 minut. Ziemniaki 6-9 minut w zależności od wielkości. Różyczki brokuła lekko twardawe - 2-3 minuty. Czasy te nie mają wiele wspólnego z tymi podanymi w instrukcji. Dodam, że czas jest liczony od momentu pozbycia się powietrza z wnętrza, a nie od momentu syczenia. Jak widać większość rzeczy daje się zrobić w przeciągu 15 minut także w obrębie tego czasu się poruszam. Najdłużej gotowałem fasolę wcześniej nie moczoną - z przerwami 20 czy 25 minut (jakoś tak). Mam kilka przepisów w swojej księdze właśnie z wykorzystaniem szybkowaru także zapraszam do wypróbowania

Odpowiedz na/ edytuj Szybkowar