Wędlinka extra
A ja złapałam wędlinkoowego bakcyla,musiałam wypróbować jakiś sposób do zrobienia własnej wędlinki ,pogmerałam troszkę w różnych gazetkach i książkach i oczywiście nie zastąpionego komputera i znalazłam ,zrobiłam i mogę powiedzieć że wyszło bombastycznie
A oto mój sposób na domową szyneczkę ,bez wydawania pieniędzy na zakup szynkowara; puszka po kawie o pojemności ok 1l,puszkę wyłożyłam rękawem do pieczenia i wypełniłam to masą mięsną,dobrze do cisnęłam i za pięłam spinką na to wieczko puszki .Puszkę do garnka z wodą na to słoik wypełniony piaskiem i jeszcze na to cegło owinięta folią.Tak się parzyło około 2 godzin w tem.80-85 stopni.
Wiem że to troszkę zwariowany pomysł, ale warty zachodu
Chcieć to móc -wędlinka wyszła super .
Szynkowar
Obserwuj wątekOdp: Szynkowar
Alita
A ja złapałam wędlinkoowego bakcyla,musiałam wypróbować jakiś sposób do zrobienia własnej wędlinki ,pogmerałam troszkę w różnych gazetkach i książkach i oczywiście nie zastąpionego komputera i znalazłam ,zrobiłam i mogę powiedzieć że wyszło bombastycznie
A oto mój sposób na domową szyneczkę ,bez wydawania pieniędzy na zakup szynkowara; puszka po kawie o pojemności ok 1l,puszkę wyłożyłam rękawem do pieczenia i wypełniłam to masą mięsną,dobrze do cisnęłam i za pięłam spinką na to wieczko puszki .Puszkę do garnka z wodą na to słoik wypełniony piaskiem i jeszcze na to cegło owinięta folią.Tak się parzyło około 2 godzin w tem.80-85 stopni.
Wiem że to troszkę zwariowany pomysł, ale warty zachodu
Chcieć to móc -wędlinka wyszła super .