a teraz dalsza część wielkiego testowania czyli co? oczywiście pojemnik na żywność z próżnią w środku. na sajm przód poszły pomidorki. dlatego, że idealnie się mieszczą w pojemniku i wysysanie powietrza ze środka sprawia wielką przyjemność. robi się to poprzez urządzenie przypominające małą pompkę rowerową, tylko że zamiast wtłaczać powietrze, ono je wytłacza, jeśli tak oczywiście można w ogóle powiedzieć. pomidory przetrwały w pojemniku Dafi bardzo długo! w ogóle nie można było ocenić ile tam się znajdują, wyglądały i smakowały jak świeże. gdy został jeden pomidor, postanowiłem przeprowadzić na min eksperyment. zostawiłem do w pojemniku bez wyssanego powietrza. i co, po jednej dobie od razu wyrósł na nim grzyb z obydwu stron. więc jak widać pojemnik próżniowy Dafi zdaje egzamin, a gdy tylko go zabraknie żywność obrasta pleśń. nie fotografowałem skutków eksperymentu, by nie narażać na mdłości tym strasznym widokiem, szanownych użytkowników naszego forum. jeśli chodzi o test wędlinowy, to po po przechowywaniu szynki w pojemniku, wyżuciłem finalnie tylko jeden plasterek a nie jak zwykle kilka. więc tu znów pojawia się przewaga pojemnika próżniowego Dafi, nad trzymaniem szynki luzem.
Testowanie produktów DAFI rozpoczęte
Obserwuj wątekOdp: Testowanie produktów DAFI rozpoczęte
Kulinarny Megabatman
oto fotoreportaż pomidorowy jak na razie: