znalazłam fajny przepis na wykonanie tortu z chleba
Składniki na przełożenie:
-Warstwa pierwsza:
200g dobrej jakości pasztetu smarownego
100g kremowego serka białego
1 ząbek czosnku drobno posiekany
jedna czerwona papryka pokrojona w bardzo drobną kostkę
Składniki połączyć ze sobą, odłożyć 1/3 do warstwy trzeciej
-Warstwa druga:
200g wędzonej szynki drobno pokrojonej
jedna czerwona cebula drobno posiekana
250g gęstej śmietany
Po łyżeczce mocnej musztardy i majonezu
pieprz i sol do smaku
Składniki połączyć ze sobą.
-Warstwa trzecia:
1/3 przełożenia z warstwy pierwszej
3 małe ogórki konserwowe drobno posiekane
2 ugotowane jajka drobno posiekane
sol, pieprz do smaku
majonez i śmietana po 2-3 łyzki
natka pietruszki drobno posiekana
Składniki połączyć ze sobą.
Do dekoracji :
świeża pietruszka lub koperek
majonez
kremowy serek
oliwki
gotowana marchewka
szynka lub salami w plastrach
Składanie tortu:
Z chleba należy odciąć skórę ( z każdej strony)
Następnie przeciąć go na trzy blaty tak jak biszkopt.
Nakładamy pierwszą masę , następnie kolejny krążek chleba , zwilżamy ponownie i kolejna masa.
Podobnie postępujemy z ostatnim krążkiem i masą.
Boki smarujemy majonezem i obsypujemy siekaną natką pietruszki .
Generalnie styl dekoracji jest dowolny .
przepis pochodzi ze strony
http://kopalniasmakow.blogspot.no/2012/11/tort-chlebowy.html
Tort nie na słodko
Obserwuj wątekOdp: Tort nie na słodko
-Monika-
Składniki na przełożenie:
-Warstwa pierwsza:
200g dobrej jakości pasztetu smarownego
100g kremowego serka białego
1 ząbek czosnku drobno posiekany
jedna czerwona papryka pokrojona w bardzo drobną kostkę
Składniki połączyć ze sobą, odłożyć 1/3 do warstwy trzeciej
-Warstwa druga:
200g wędzonej szynki drobno pokrojonej
jedna czerwona cebula drobno posiekana
250g gęstej śmietany
Po łyżeczce mocnej musztardy i majonezu
pieprz i sol do smaku
Składniki połączyć ze sobą.
-Warstwa trzecia:
1/3 przełożenia z warstwy pierwszej
3 małe ogórki konserwowe drobno posiekane
2 ugotowane jajka drobno posiekane
sol, pieprz do smaku
majonez i śmietana po 2-3 łyzki
natka pietruszki drobno posiekana
Składniki połączyć ze sobą.
Do dekoracji :
świeża pietruszka lub koperek
majonez
kremowy serek
oliwki
gotowana marchewka
szynka lub salami w plastrach
Składanie tortu:
Z chleba należy odciąć skórę ( z każdej strony)
Następnie przeciąć go na trzy blaty tak jak biszkopt.
Nakładamy pierwszą masę , następnie kolejny krążek chleba , zwilżamy ponownie i kolejna masa.
Podobnie postępujemy z ostatnim krążkiem i masą.
Boki smarujemy majonezem i obsypujemy siekaną natką pietruszki .
Generalnie styl dekoracji jest dowolny .
przepis pochodzi ze strony
http://kopalniasmakow.blogspot.no/2012/11/tort-chlebowy.html