Mam pytanie - nie tyle w formie zganienia co raczej prośby-uwagi . Pewnie nie tylko mnie się to przydarza .A chodzi mi o za mały dopuszczalny limit znaków w tytule przepisu .Notoryczne musze zmieniać nazwy przepisów lub co gorsza nie zauważę tego i przepis wchodzi z ucięta nazwą . Trochę głupio to wyglada . Przykład mój przepis ,, Kotlety schabowe zapiekane pod mozzarell....- ucięło ą .
Zobaczcie sami :
Podobnie w opisie potrawy - moim zdaniem dopuszcza za krótki tekst .To w zasadzie nie jest opis a jedno krótkie zdanie w którym nie sposób nic napisać . Mam zwyczaj wpisywac sobie w przepisie ,, ku pamięci ' z czym taki przepis sie wiąże , jaka jest geneza jego powstania, jakieś interesujące fakty dotyczące go.
Osobiscie interesuję mnie to co ktoś ma do powiedzenia o swojej potrawie . Zgromadzili sie tu miłośnicy gotowania rozrzuceni po całym świecie ( Tokijka w Japonii , dziewczyny w Anglii i inni z różnych regionów naszego kraju - ja ze Szczecina , Iwonka mieszka w górach itd) .takie rozszerzone uwagi były by bardzo cenne . Oczywiscie można pisać na forum - ale to już nie to samo- wstęp do przepisu wiele wyjaśnia i tak jak by zaprasza do niego .
I trzeci wątek - możliwość edytowania przepisów przez autora . Już raz o tym wspominałam - opcja taka jest dostępna na wielu stronach . Ja osobiście bardzo ją sobie cenię - raz ,że zdarzają mi się ewidentne ,, babole " , a dwa ,że czasem jest tak - gotuję coś po raz kolejny i poprawiam przepis - chciała bym zmienić coś w składnikach - bo ktoś kto bedzie z niego korzystał miał możliwość skorzystania z ulepszonego przepisu .No i sprawa zdjęcia .Wiem ,że można dodać dodatkowe zdjęcie na forum - ale jeśli uda mi się zrobić za którymś razem lepsze zdjęcie to chciała bym móc je wstawic jako zdjęcie główne .
Pozostawiam wszystkim te propozycje do przedyskutowania , a Moderatorom do przemyślenia. Miłego dnia wszystkim życzę .
zmieniono 1 raz (ostatnio 22 wrz 2009 11:18 przez Babciagramolka)
Tu serwis ganimy :|
Obserwuj wątekOdp: Tu serwis ganimy :|
Babciagramolka
Zobaczcie sami :
https://gotujmy.pl/kotlety-schabowe-zapiekane-pod-mozzarell,przepisy,49140.html
Podobnie w opisie potrawy - moim zdaniem dopuszcza za krótki tekst .To w zasadzie nie jest opis a jedno krótkie zdanie w którym nie sposób nic napisać . Mam zwyczaj wpisywac sobie w przepisie ,, ku pamięci ' z czym taki przepis sie wiąże , jaka jest geneza jego powstania, jakieś interesujące fakty dotyczące go.
Osobiscie interesuję mnie to co ktoś ma do powiedzenia o swojej potrawie . Zgromadzili sie tu miłośnicy gotowania rozrzuceni po całym świecie ( Tokijka w Japonii , dziewczyny w Anglii i inni z różnych regionów naszego kraju - ja ze Szczecina , Iwonka mieszka w górach itd) .takie rozszerzone uwagi były by bardzo cenne . Oczywiscie można pisać na forum - ale to już nie to samo- wstęp do przepisu wiele wyjaśnia i tak jak by zaprasza do niego .
I trzeci wątek - możliwość edytowania przepisów przez autora . Już raz o tym wspominałam - opcja taka jest dostępna na wielu stronach . Ja osobiście bardzo ją sobie cenię - raz ,że zdarzają mi się ewidentne ,, babole " , a dwa ,że czasem jest tak - gotuję coś po raz kolejny i poprawiam przepis - chciała bym zmienić coś w składnikach - bo ktoś kto bedzie z niego korzystał miał możliwość skorzystania z ulepszonego przepisu .No i sprawa zdjęcia .Wiem ,że można dodać dodatkowe zdjęcie na forum - ale jeśli uda mi się zrobić za którymś razem lepsze zdjęcie to chciała bym móc je wstawic jako zdjęcie główne .
Pozostawiam wszystkim te propozycje do przedyskutowania , a Moderatorom do przemyślenia. Miłego dnia wszystkim życzę .