ewelina.mn - proszę Cię nie pogrążaj się . Każdy zablokowany przepis jest nadal zapisany w panelu administracyjnym i w każdej chwili można go sprawdzić .W Twoim przepisie był ketchup .Tu masz tekst swojego przepisu a pod spodem tekst z innej strony . Poprzestawianie kolejności składników czy zdań w opisie nie zmienia faktu , że jest to plagiat . Przykro mi ale to był plagiat !
,....,Pikantne kotlety mielone
Kotlety mielone inaczej niż na co dzień
Składniki :500 g mięsa mielonego drobiowego (najlepiej z indyka) ,1 duża cebula,10 pieczarek,bułka tarta,pół szklanki mleka,1 jajo,1 białko,1 łyżka koncentratu pomidorowego,2 łyżki keczupu pikantnego,majeranek,starty ser żółty,olej,sól, pieprz
.Cebulkę szklimy na oleju, dodajemy drobno posiekane pieczarki i smażymy, aż większość wody odparuje. 1 dużą łyżkę bułki tartej zalewamy ciepłym mlekiem, a gdy napęcznieje dodajemy usmażone pieczarki z cebulą, jajko, białko, koncentrat pomidorowy, keczup, mięso i przyprawy. Całość wyrabiamy na gładką masę, dzielimy na 6 równych części, formujemy kotlety, panierujemy w tartej bułce wymieszanej z tartym żółtym serem, wstawiamy na 30 minut do lodówki. Kotleciki smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu uważając by nie przypaliły się (często przewracamy). Podajemy z ziemniakami i surówką...."
Na stronie
http://www.bardzo-smaczne.pl/przysmak_z_czerstwego_chleba/
Jest ten sam tekst tylko zapisany poprzestawiany - zresztą ten sam przepis jest skopiowany na wielu innych stronach
Składniki 10 pieczarek 2 łyżki keczupu pikantnego pół szklanki mleka olej 1 białko pieprz 500 g mięsa mielonego drobiowego (najlepiej z indyka) majeranek 1 duża cebula sól 1 jajo bułka tarta starty ser żółty 1 łyżka koncentratu pomidorowego większość wody odparuje, smażymy, cebulkę szklimy na oleju, dodajemy drobno posiekane pieczarki. Jajko, 1 dużą łyżkę bułki tartej zalewamy ciepłym mlekiem, mięso, a gdy napęcznieje dodajemy usmażone pieczarki z cebulą, przyprawy, keczup, koncentrat pomidorowy, białko. Surówką, podajemy z ziemniakami. Kotleciki smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu uważając by nie przypaliły się (często przewracamy). Formujemy kotlety, całość wyrabiamy na gładką masę, panierujemy w tartej bułce wymieszanej z tartym żółtym serem, wstawiamy na 30 minut do lodówki, dzielimy na 6 równych części
A tu jest identyczny tekst http://kuchennymidrzwiami.blox.pl/2006/11/Pikantne-kotlety-mielone.html
zmieniono 1 raz (ostatnio 15 lis 2011 12:18 przez Babciagramolka)
Odpowiedz na/ edytuj Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Obserwuj wątekOdp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Babciagramolka
,....,Pikantne kotlety mielone
Kotlety mielone inaczej niż na co dzień
Składniki :500 g mięsa mielonego drobiowego (najlepiej z indyka) ,1 duża cebula,10 pieczarek,bułka tarta,pół szklanki mleka,1 jajo,1 białko,1 łyżka koncentratu pomidorowego,2 łyżki keczupu pikantnego,majeranek,starty ser żółty,olej,sól, pieprz
.Cebulkę szklimy na oleju, dodajemy drobno posiekane pieczarki i smażymy, aż większość wody odparuje. 1 dużą łyżkę bułki tartej zalewamy ciepłym mlekiem, a gdy napęcznieje dodajemy usmażone pieczarki z cebulą, jajko, białko, koncentrat pomidorowy, keczup, mięso i przyprawy. Całość wyrabiamy na gładką masę, dzielimy na 6 równych części, formujemy kotlety, panierujemy w tartej bułce wymieszanej z tartym żółtym serem, wstawiamy na 30 minut do lodówki. Kotleciki smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu uważając by nie przypaliły się (często przewracamy). Podajemy z ziemniakami i surówką...."
Na stronie
http://www.bardzo-smaczne.pl/przysmak_z_czerstwego_chleba/
Jest ten sam tekst tylko zapisany poprzestawiany - zresztą ten sam przepis jest skopiowany na wielu innych stronach
Składniki 10 pieczarek 2 łyżki keczupu pikantnego pół szklanki mleka olej 1 białko pieprz 500 g mięsa mielonego drobiowego (najlepiej z indyka) majeranek 1 duża cebula sól 1 jajo bułka tarta starty ser żółty 1 łyżka koncentratu pomidorowego większość wody odparuje, smażymy, cebulkę szklimy na oleju, dodajemy drobno posiekane pieczarki. Jajko, 1 dużą łyżkę bułki tartej zalewamy ciepłym mlekiem, mięso, a gdy napęcznieje dodajemy usmażone pieczarki z cebulą, przyprawy, keczup, koncentrat pomidorowy, białko. Surówką, podajemy z ziemniakami. Kotleciki smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu uważając by nie przypaliły się (często przewracamy). Formujemy kotlety, całość wyrabiamy na gładką masę, panierujemy w tartej bułce wymieszanej z tartym żółtym serem, wstawiamy na 30 minut do lodówki, dzielimy na 6 równych części
A tu jest identyczny tekst http://kuchennymidrzwiami.blox.pl/2006/11/Pikantne-kotlety-mielone.html