.
..
.
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę wyłożyć na stolnicę, dodać cukier i sodę oczyszczoną. Następnie zrobić rowek i wbić jajka, dodać miód, a na koniec margarynę. Posiekać nożem. W razie konieczności dodać jeszcze mąki. Ciasto podzielić na trzy części. Każdą piec osobno w temp. 180 st. na złoty kolor. Piec ok. 10-15 minut. Upieczone wyjąć, ostudzić. MASA: Przygotować żelatynę, dać do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i żelatynę. Wymieszać wszystko. Jeden placek posmarować dużą ilością powideł. Wyłożyć na niego połowę masy, przykryć drugim ciastem. Drugie ciasto posmarować powidłami i wyłożyć drugą część masy. Przykryć trzecim plackiem. Udekorować wg uznania. Np. posypką cukierkową lub startą czekoladą.
Miodownik z masą śmietankową Piotr /pioge7 Piotr /pioge7 Składniki:
CIASTO,
10 szklanek mąka,
2,5 szklanki cukier,
7 łyżek miód,
8 sztuk jajka,
2,5 kostki maragryna,
3 łyżeczki soda oczyszczona Prymat,
masa,
1,5 litra śmietana 30 %,
4 łyżki cukier puder,
2 łyżeczki żelatyna Prymat,
powidła
Mąkę wyłożyć na stolnicę, dodać cukier i sodę oczyszczoną. Następnie zrobić rowek i wbić jajka, dodać miód, a na koniec margarynę. Posiekać nożem. W razie konieczności dodać jeszcze mąki. Ciasto podzielić na trzy części. Każdą piec osobno w temp. 180 st. na złoty kolor. Piec ok. 10-15 minut. Upieczone wyjąć, ostudzić. MASA: Przygotować żelatynę, dać do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i żelatynę. Wymieszać wszystko. Jeden placek posmarować dużą ilością powideł. Wyłożyć na niego połowę masy, przykryć drugim ciastem. Drugie ciasto posmarować powidłami i wyłożyć drugą część masy. Przykryć trzecim plackiem. Udekorować wg uznania. Np. posypką cukierkową lub startą czekoladą.
*na drugim zdjęciu moja propozycja udekorowania wierzchu
Kategoria: deser
Kryteria: rodzaj kuchni: polska, trudność: średnie, czas: średnio, koszt: średnie, liczba osób: 5 i więcej, kaloryczność: średnia
Wybrane składniki: /\ 1,5 litra śmietana 30 % 4 łyżki cukier puder 2 łyżeczki żelatyna Prymat powidła CIASTO 10 szklanek mąka 2,5 szklanki cukier 7 łyżek miód 8 sztuk jajka 2,5 kostki maragryna 3 łyżeczki soda oczyszczona Prymat masa 1,5 litra śmietana 30 % 4 łyżki cukier puder 2 łyżeczki żelatyna Prymat powidła CIASTO 10 szklanek mąka 2,5 szklanki cukier 7 łyżek miód V
Czy te przepisy się różnią,bo mi sie wydaje że nie.To jest pierwszy z brzegu a jest ich bardzo dużo u wielu osób,ja nie jestem tu od sprawdzaqnia tylko zwracam uwage że takowe są.
Nie mam zamiaru z wami wszystkimi dyskutować.
Odpowiedz na/ edytuj Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Obserwuj wątekOdp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
oszude
Miodownik z masą śmietankową
Ciasta i desery, Ciasta przedwczoraj, 10:40 « poprzedni | następny » .
offline.
pioge7
Srebrny Ekspert
Przepisów: 580
.
.
.
.
.
.Zgłoś nadużycie..
zdjęcia: 1 z 1 .
oceń: .
1.
2.
3.
4.
5.
.
0 ..
ocena: -.
.
. trudność:średnie
czas: >60 min
SKŁADNIKI:
CIASTO,.
10 szklanek mąki.
2,5 szklanki cukru .
7 łyżek miodu,.
8 jajek .
2,5 kostki margaryny.
3 łyżeczki sody oczyszczonej.
MASA:.
1,5 litra śmietany 30 proc. .
4 łyżki cukru pudru .
2 łyżeczki żelatyny.
powidła.
.
.
..
.
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę wyłożyć na stolnicę, dodać cukier i sodę oczyszczoną. Następnie zrobić rowek i wbić jajka, dodać miód, a na koniec margarynę. Posiekać nożem. W razie konieczności dodać jeszcze mąki. Ciasto podzielić na trzy części. Każdą piec osobno w temp. 180 st. na złoty kolor. Piec ok. 10-15 minut. Upieczone wyjąć, ostudzić. MASA: Przygotować żelatynę, dać do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i żelatynę. Wymieszać wszystko. Jeden placek posmarować dużą ilością powideł. Wyłożyć na niego połowę masy, przykryć drugim ciastem. Drugie ciasto posmarować powidłami i wyłożyć drugą część masy. Przykryć trzecim plackiem. Udekorować wg uznania. Np. posypką cukierkową lub startą czekoladą.
Miodownik z masą śmietankową Piotr /pioge7 Piotr /pioge7 Składniki:
CIASTO,
10 szklanek mąka,
2,5 szklanki cukier,
7 łyżek miód,
8 sztuk jajka,
2,5 kostki maragryna,
3 łyżeczki soda oczyszczona Prymat,
masa,
1,5 litra śmietana 30 %,
4 łyżki cukier puder,
2 łyżeczki żelatyna Prymat,
powidła
Mąkę wyłożyć na stolnicę, dodać cukier i sodę oczyszczoną. Następnie zrobić rowek i wbić jajka, dodać miód, a na koniec margarynę. Posiekać nożem. W razie konieczności dodać jeszcze mąki. Ciasto podzielić na trzy części. Każdą piec osobno w temp. 180 st. na złoty kolor. Piec ok. 10-15 minut. Upieczone wyjąć, ostudzić. MASA: Przygotować żelatynę, dać do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i żelatynę. Wymieszać wszystko. Jeden placek posmarować dużą ilością powideł. Wyłożyć na niego połowę masy, przykryć drugim ciastem. Drugie ciasto posmarować powidłami i wyłożyć drugą część masy. Przykryć trzecim plackiem. Udekorować wg uznania. Np. posypką cukierkową lub startą czekoladą.
*na drugim zdjęciu moja propozycja udekorowania wierzchu
Kategoria: deser
Kryteria: rodzaj kuchni: polska, trudność: średnie, czas: średnio, koszt: średnie, liczba osób: 5 i więcej, kaloryczność: średnia
Wybrane składniki: /\ 1,5 litra śmietana 30 % 4 łyżki cukier puder 2 łyżeczki żelatyna Prymat powidła CIASTO 10 szklanek mąka 2,5 szklanki cukier 7 łyżek miód 8 sztuk jajka 2,5 kostki maragryna 3 łyżeczki soda oczyszczona Prymat masa 1,5 litra śmietana 30 % 4 łyżki cukier puder 2 łyżeczki żelatyna Prymat powidła CIASTO 10 szklanek mąka 2,5 szklanki cukier 7 łyżek miód V
Czy te przepisy się różnią,bo mi sie wydaje że nie.To jest pierwszy z brzegu a jest ich bardzo dużo u wielu osób,ja nie jestem tu od sprawdzaqnia tylko zwracam uwage że takowe są.
Nie mam zamiaru z wami wszystkimi dyskutować.