Warzywa na grilla

Obserwuj wątek

Odp: Warzywa na grilla

efu7
  • efu7

  • Posty: 15
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Na grilla najlepiej nadają się pieczarki, bakłażany, cukinie, ziemniaki, kukurydza, cebula, papryka. Paprykę, pieczarki i cebule można nafaszerować mięsem. Kukurydzy nie trzeba jakoś specjalnie przygotowywać, po prostu się kładzie na grill i obraca po przypieczeniu na drugą (trzecią, czwartą...) stronę.

Jeśli chodzi o bataty, to one są specyficzne - niby to takie ziemniaki, ale bardzo słodkie. Dobrze pasują do nich ostrzejsze przyprawy, pieprz, chili, ale też przyprawy orientalne, jak kumin czy kolendra. Można je pokroić na ćwiartki i tak ugrillowane podać z jakimś wyrazistym sosem.

A warzywa grilluje się tak samo, jak się je smaży czy piecze - aż będą miękkie

Odpowiedz na/ edytuj Warzywa na grilla