Na grilla najlepiej nadają się pieczarki, bakłażany, cukinie, ziemniaki, kukurydza, cebula, papryka. Paprykę, pieczarki i cebule można nafaszerować mięsem. Kukurydzy nie trzeba jakoś specjalnie przygotowywać, po prostu się kładzie na grill i obraca po przypieczeniu na drugą (trzecią, czwartą...) stronę.
Jeśli chodzi o bataty, to one są specyficzne - niby to takie ziemniaki, ale bardzo słodkie. Dobrze pasują do nich ostrzejsze przyprawy, pieprz, chili, ale też przyprawy orientalne, jak kumin czy kolendra. Można je pokroić na ćwiartki i tak ugrillowane podać z jakimś wyrazistym sosem.
A warzywa grilluje się tak samo, jak się je smaży czy piecze - aż będą miękkie
Warzywa na grilla
Obserwuj wątekOdp: Warzywa na grilla
efu7
Jeśli chodzi o bataty, to one są specyficzne - niby to takie ziemniaki, ale bardzo słodkie. Dobrze pasują do nich ostrzejsze przyprawy, pieprz, chili, ale też przyprawy orientalne, jak kumin czy kolendra. Można je pokroić na ćwiartki i tak ugrillowane podać z jakimś wyrazistym sosem.
A warzywa grilluje się tak samo, jak się je smaży czy piecze - aż będą miękkie