Proponuje siarkowanie, klarowanie preparatem typu klarwin (jeśli nie jest klarowne) i szybkie wypicie.
Ewentualnie, sposób polecany przez K. Hawkinsa : należy sporządzić nową matkę drożdżową i stopniowo wlewać do niej zaoctowane wino (tak,by za każdym razem zaoctowanego wina było mniej niż drożdży). Polecam mój artykuł na temat octującego wina - opisuje w nim krok po kroku jak sobie z tym problemem poradzić
Wino czuć octem - pomocy
Obserwuj wątekOdp: Wino czuć octem - pomocy
p.ziemichod
Ewentualnie, sposób polecany przez K. Hawkinsa : należy sporządzić nową matkę drożdżową i stopniowo wlewać do niej zaoctowane wino (tak,by za każdym razem zaoctowanego wina było mniej niż drożdży). Polecam mój artykuł na temat octującego wina - opisuje w nim krok po kroku jak sobie z tym problemem poradzić
http://www.przefermentuj.to/2011/10/zaoctowane-wino-%E2%80%93-jak-sobie-z-nim-radzic/
Pozdrawiam, Przemysław Ziemichód | Przefermentuj.to