Składniki: 2 jabłka, 2 gruszki, 20 winogron, 3 kiwi, 5 śliwek (i co tam nam jeszcze przyjdzie do głowy)
+łyżka masła
+3 żółtka
+4 łyżki cukru
+sok z połowy cytryny
Sposób przygotowania: Pokrój owoce i wsyp je do naczynia wysmarowanego masłem. Piecz w 190°C przez około 30 min, aż zmiękną najtwardsze owoce.
Żółtka ubijaj, dodając stopniowo cukier do uzyskania prawie białej masy. Dodaj sok z cytryny i ubijaj jeszcze 30 sek.
Owoce podawaj polane koglem-moglem.
Bardzo proste, kolorowe, wiosenne danie znalazłam w mini-książeczce z przepisami, którą dostałam przy zakupie brytfanny od Termisilu. Swoją drogą to danie też zrobiłam w tym naczyniu uwielbiam funkcjonalne i praktyczne produkty, w tej brytfannie żaroodpornej mogę zrobić wszystko!
Wiosenne przebudzenie
Obserwuj wątekOdp: Wiosenne przebudzenie
Milusia
Składniki: 2 jabłka, 2 gruszki, 20 winogron, 3 kiwi, 5 śliwek (i co tam nam jeszcze przyjdzie do głowy)
+łyżka masła
+3 żółtka
+4 łyżki cukru
+sok z połowy cytryny
Sposób przygotowania: Pokrój owoce i wsyp je do naczynia wysmarowanego masłem. Piecz w 190°C przez około 30 min, aż zmiękną najtwardsze owoce.
Żółtka ubijaj, dodając stopniowo cukier do uzyskania prawie białej masy. Dodaj sok z cytryny i ubijaj jeszcze 30 sek.
Owoce podawaj polane koglem-moglem.
Bardzo proste, kolorowe, wiosenne danie znalazłam w mini-książeczce z przepisami, którą dostałam przy zakupie brytfanny od Termisilu. Swoją drogą to danie też zrobiłam w tym naczyniu uwielbiam funkcjonalne i praktyczne produkty, w tej brytfannie żaroodpornej mogę zrobić wszystko!